Ошав за Бъдни вечер
Dried Christmas Eve Fruits
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Ошав»Ошав за Бъдни вечер

Ошав за Бъдни вечер

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Ошав за Бъдни вечер1 / 3
18/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Традицията повелява за Бъдни вечер на масата да има ошав, а ние ще ви покажем как да приготвите необикновено ароматен ошав"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сушените плодове и ги накиснете в студена вода поне за 12 часа.

След това прецедете водата им през гъсто сито и ги сложете заедно с нея да врат, като добавите и захарта и канелата.

Щом плодовете омекнат, прибавете меда и ванилията.

Ошавът за Бъдни вечер се поднася охладен, в голяма стъклена купа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
41
32
20
10
Дай твоята оценка: