Начин на приготвяне
Нарежете пилешките бутчета и разделете наполовина. Почистете лука и морковите, нарежете моркова на колелца, а лука на полумесеци.
Сложете в тава месото, полейте със зехтин и поръсете със сол, черен пипер и червен пушен пипер. Около месото разпределете лука и морковите.
Сипете зеленчуковия бульон и сложете в загрята фурна на 180 градуса да се запекат за 30 минути.
Извадете полуготовото месо, изцедете зеления фасул от течността и го сложете в тавата, добавете чесъна, подправете отново с малко сол и пипер, разбъркайте внимателно и сложете отново във фурната на същата температура за още 15 минути или до готовност.
Страхотна вариация на печено пиле.
Пилето със зелен фасул на фурна се поднася със салата по избор.