Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле в сметанов гъбен сос

Пиле в сметанов гъбен сос

Пиле в сметанов гъбен сос2 / 2
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Любимата ни рецепта за пиле, която споделяме само с вас, защото сте ни приятели"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 тарелка охладени
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава голям
  • гъби - 4 бр.
  • топено сирене - Жоси
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сметана - 200 мл течна готварска
  • черен пипер
  • сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото месо. Ако са пилешки гърди, ги филетираме. Поръсваме от двете страни със сол и черен пипер и нареждаме в тава.

Върху всяко филенце слагаме по малко масло. Нареждаме кръгчета топено сирене, отгоре подреждаме нарязаните на шайби моркови и лука, нарязан на полумесеци, както и гъбите и чесъна.

Продукти може да се сложат и отстрани между филенцата. Добавяме вода на половина на съда за печене и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180- 200 градуса.

След като поизври част от водата и се запекат филенцата, се добавя сметаната и се оставя на тих огън до сгъстяване. Сметановият сос трябва да е гъстичък.

Пилето в сметанов гъбен сос е невероятно в комбинация с чаша бяло вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: