Пиле със зелен фасул

Пиле със зелен фасул
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Класическа комбинация, която поднасяме с вкусно кисело мляко"

Необходими Продукти

  • олио - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр. голям
  • лук - 1 бр.
  • зелен фасул - 300 г замразен
  • пилешки бутчета - 2 бр. сварени
  • домати - 200 г
  • червен пипер - 1 с л
  • сол - на вкус
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се обелват и нарязват на малки кубчета. Загрява се олиото в тенджера и запържваме нарязаните зеленчуци.

Когато сменят цвета си, се слага червеният пипер, разбърква се и сипваме прецедения бульон от сварените пилешки бутчета.

Добавят се зеленият фасул и настърганите домати, оставяме да се готви на умерен огън, за да омекне фасулът.

Накрая прибавяме свареното пилешко месо, накъсано на парчета. Поръсваме със сол и оставяме да поври още 10 минути.

Сервираме яхнията с пресен магданоз. Пилето със зелен фасул е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: