gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Моето сладко от дюли

Моето сладко от дюли

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
Моето сладко от дюли
Снимка: marcheva14
1 / 3
19/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Запазете аромата и усещането на лято с тази рецепта за сладко от дюли"

Необходими Продукти

  • дюли - 1 кг
  • захар - 800 г
  • вода - 800 мл
  • индрише - листенца по желание
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л. разтворена в няколко капки вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се почистват, обелват и се поставят в блендер . Пуска се блендера на принципа стоп и старт за по 2-3 секунди, за да станат на парченца, но не и на пюре.

Захарта се сипва във водата. Щом водата заври се изсипват дюлите. Оставят се на бавен огън да се варят и от време на време се разбъркват.

След като е достигната необходимата гъстота на сладкото, се излива лимонената киселина, разбърква се и се сваля от огъня.

Оставя се да почине за 5-10 минути и се налива в горещи бурканчета. Обръщат се, за да се вакуумират капачките.

Забележка: По случайност получих като подарък торба пълна с дюли и се чудих какво да ги правя. Направих 2 кг сладко и се получиха около 6 бр. пълни бурканчета.

Стана чудесно, никога досега не бях го правила по този начин, т.е. да го смилам на парченца в блендер, но при мисълта да ми се съсипят ръцете от рендето направо го отхвърлих като идея.

Силно го препоръчвам, направено по този начин. Сега го раздавам на приятели, много ми е.

Варила съм го на бавен огън от възможни 9 степени на котлона на 4-5 степен. Качвам снимки, за да прецените до какъв цвят съм го докарала.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: