Лесни гювечета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Лесни гювечета4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Важно е вечерята да се приготвя лесно, да е вкусна и засищаща - ето и нашето предложение"

Необходими Продукти

  • наденица - 5 бр.
  • лук - 3 бр. кромид
  • домати - 300 мл смлени
  • кашкавал - 300 г
  • сирене - 300 г
  • олио - 5 с.л
  • гъби - 150 г консервирани
  • яйца - 5 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука на полумесеци. Гъбите отцедете и нарежете на по едри парчета.

Сиренето натрошете, кашкавала настържете, а наденицата нарежете на четвъртини. Сложете във всяко гювече по лъжица олио, намажете дъното и стените му.

Във всяко на дъното сложете малко наденица, отгоре подредете малко лук и гъби, над тях сложете сирене, подправете със пипер и чубрица.

Разпределете останалите парчета наденица, поръсете всяко с настъргания кашкавал и разпределете смлените домати.

Сложете във фурната и печете на 180 градуса около 30 минути, след което чукнете във всяко по едно яйце и допечете още 10 минути до готовност на яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: