Редукция от нар

20/10/2016
Лилия Цачева/Lipodve
отЛилия Цачева/LipodveЧирак7845481
"Вълшебна съставка, която придава уникален вкус на всички готвени меса "
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 326
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • нарове - 7 - 8 нара сок или около 1.2 л
  • мед - около 1 ч.ч.
  • лимони - 1/2 сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всичко и сложете на силен огън, докато заври. Намалете силата на котлона, така че сместа да ври леко и редуцирайте около час и 10-15 минути.

В зависимост от желаната гъстота продължете да редуцирате или спрете по-рано.
При мен се получи гъстота на течен мед. Редукцията ползвайте вместо оцет в салати, за глазиране на различни видове меса - патешко, телешко, свинско, пилешко, риба и др.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар