Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Сачове»Сач с пилешки дробчета и гъби

Сач с пилешки дробчета и гъби

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Сач с пилешки дробчета и гъби
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Сочно предложение за почитателите на дробчета и вкусните ястия на сач"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 600 г
  • картофи - 2 бр.
  • гъби - 400 г
  • лук - 1 глава кромид
  • кашкавал - 30 г
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • лук - зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят и режат на кубчета. Слагате в загрелия се с олиото сач и запържвате за няколко минути. Когато картофите са започнали да се зачервяват, добавяте лук.

Бъркате още една минути и добавяте почистените и нарязани гъби. Последно добавяте дробчетата и подправките.

Дробчетата пускат вода, така че с тях трябва да се разбърка няколко пъти, докато вода изври и дробчетата се сготвят.

Отнема около 5 минути може и малко повече. Преди да дръпнете сача от огъня настържете отгоре кашкавал и поръсете с нарязани перца зелен лук. Махате сача от котлона и прехвърляте за сервиране.

Сачът с пилешки дробчета и гъби се поднася с чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: