Паниран хек

20/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719875
"Топ предложение за днес - Паниран хек! Опитайте и споделете!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 701
  • Преглеждания за месеца909
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете рибните филета на две половини и сложете в тавичка. Сипете прясното мляко и покрийте с фолио. Сложете за час в хладилника да се мариноват

Извадете от хладилника, отцедете ги от млякото и оставете за 15 минути на стайна температура. Направете панировката за рибните филета като в чиния сложите двата вида брашно, галета, подправките, сол и лимонтузу.

Разбъркайте тази смес и оваляйте всяко от филетата от двете страни. Изтръскайте излишното, загрейте олиото и изпържете филетата за няколко минути до златисто. Извадете и отцедете върху кухненска хартия.

Направете гарнитурата като сварите картофите, нарежете ги, добавете лука и подправете на вкус със сол, пипер, зехтин и оцет.

Гарнитурата може да е и по ваш избор. Панировката е подходяща за всякаква бяла риба.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар