gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Печена Риба»Печена скумрия във фолио

Печена скумрия във фолио

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k7k5
Печена скумрия във фолио
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Скумрия във фолио - хем изключително вкусна, хем няма да нацапате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, махнете опашката, главата и извадете вътрешностите. Измийте рибите, посолете и подправете със черен пипер.

Вземете четири листа алуминиево фолио. Намажете всеки един от тях с малко зехтин, вземете един лист, сложете рибата в средата.

Почистете и измийте с четка и гореща вода лимоните. Нарежете ги на тънки колелца, ако има семки ги махнете.

Разтворете леко скумрията, сипете малко зехтин, сложете две три колелца лимон и няколко стръкчета копър, поръсете пак с пипер.

Полейте рибата и отгоре с малко зехтин, завийте четирите страни на фолиото към рибата, така че да я покриете и да се получи форма на пакетче.

Останалите риби пригответе по същия начин. Сложете ги в тава или директно върху металната скара на печката и запечете рибките за 20 минути на 200 градуса.

Поднесете печената риба в чинията заедно с фолиото.

Печената скумрия във фолио е традиционна и много лесна рецепта.

Рейтинг

5 11
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: