Свинско с мед и джинджифил
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с мед и джинджифил

Свинско с мед и джинджифил

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k7k5
Свинско с мед и джинджифил
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
"От нас да го знаете - най-подходящата подправка за свинско месо е медът"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете голяма тенджера и сложете зехтина, нарежете бекона на малки парчета и го запържете. Извадете и отцедете върху кухненска хартия.

Сложете парчето месо в същата мазнина и запържете от всички страни до златисто.

Нарежете чесъна и джинджифила на тънки парченца. Добавете ги при месото заедно със два стръка розмарин.

Сипете мед върху месото, върнете бекона в тенджерата, сипете бульона и захлупете с капак. Гответе 15 минути.

Почистете лука и морковите и ги нарежете на по-едри парчета. Махнете капака, сложете зеленчуците и оставете да поври за 30 минути.

След като изминат тези минути с лъжица извадете в чиния зеленчуците, сложете капака и задушавайте месото за един час, като периодично го наглеждайте, да не остава съвсем без течност.

Накрая върнете зеленчуците отново в тенджерата, подправете със сол и пипер, гответе още 5 минути и махнете от котлона. Сервирайте сготвеното свинско с част от зеленчуците.

Свинското с мед и джинджифил е много вкусно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: