Торта Закуска

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Торта Закуска
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Торта, която ще хапваме за закуска, обяд и вечеря, докато не я унищожим до последната трохичка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното, ванилия и половината прясно мляко. Останалото мляко заедно с маслото сложете в тенджера, загрейте на котлона и оставете да кипне.

Щом заври млякото добавете на тънка струя яйчената смес, като бъркате с тел или бъркалка, енергично и непрекъснато.

Разбърквайте сместа до получаване на гъст млечен крем без брашнени бучки. Махнете от котлона, вземете черпак, гребнете от крема и сложете на дъното на тавичка в която ще редите тортата.

Разпределете крема по дъното, отгоре наредете един ред от бисквитите, сипете крем, покрийте ги, наредете нов ред бисквити. Редувайте крем и бисквити, докато свършат, като накрая завършете с крем.

Охладете тортата, настържете шоколада отгоре и сложете бисквитената торта в хладилник за 6 часа да попие крема и да омекнат бисквитите.

Тортата Закуска е страхотна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: