Крем карамел в тиква

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4k4
Крем карамел в тиква
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 6ВИДЕО
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Десерт, който ще запомните!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с телена бъркалка за кратко яйцата с 4 с.л. кристална захар. Добавете прясното мляко и ванилиите.

В горния край на тиквата изрежете капаче и я почистете от семките и меката вътрешност. Поръсете обилно с брашно, остатъка изтръскайте.

Карамелизирайте 3-4 с.л. захар до светъл карамел. Излейте го в тиквата. Излейте и прясното мляко с яйцата. Сложете капачето и внимателно преместете тиквата в голяма тенджера. Налейте студена вода, достигаща на 1 пръст под отрязаното капаче.

Сложете тенджерата в загрята на 150 г фурна с вентилатор и печете около 2 часа. Водата в тенджерата не трябва да завира. Наблюдавайте фурната и своевременно намалете градусите.

Готовата тиква извадете много внимателно от водата. Изчакайте пълното и охлаждане преди да я нарежете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
514
41
30
20
10
Дай твоята оценка: