gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Локумки»Арменски сладки с орехи и локум

Арменски сладки с орехи и локум

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k6k6
Арменски сладки с орехи и локум
Снимка: Добринка Петкова
1 / 16
20/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25
"Ето и любимата ни рецепта за прочутите арменски сладки, на които никой не може да устои"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото и водата в тенджерка. Оставете ги да кипнат и свалете от котлона.

Прибавете бакпулвера и солта, разбъркайте и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от съда.

Оставете хубаво да изстине. Направете малки топчета, като във всяко слагате по парче локум и орех, оваляни в канела.

Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Печете сладките на 180 градуса, около 25 минути или докато се зачервят. Извадете ги от фурната и веднага ги оваляйте в пудрата захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
524
40
30
20
11
Дай твоята оценка: