Лесна торта за Цветница

20/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"С такива вкусни торти всеки ден е празник "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 449
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете блатовете с помощта на два различни по големина ринга. Разменете изрязаните ринговете така че да се образуват два блата - бял, кафяв бял и два блата-кафяв, бял, кафяв.

Пригответе крема като сварите млякото. Разбийте яйцата със захарта и нишестето. Налейте от горещото мляко, като бъркате енергично. След това върнете обратно в тенджерата и оставете крема да се сгъсти. Бъркайте за да не загори.

Оставете леко да се охлади и прибавете маслото. Разбъркайте добре и оставете крема да изстине, покрит с фолио. След като вече е изстинал, към него добавете 150 мл разбита сметана.

В подходящ поднос сложете един двуцветен блат, леко го сиропирайте и намажете с част от крема. Отгоре покрийте с друг блат, като разминавате цветовете (да се получи шах-мат).

Пак сиропирайте, намажете с крем и така докато подредите всички блатове. Отгоре намажете тортата с останалата разбита сметана. Направете си цветя-шаблони и украсете с цветни кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар