Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Еклерова Торта»Eклерова торта с шоколадов крем

Eклерова торта с шоколадов крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Eклерова торта с шоколадов крем1 / 2
28/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14-16 парчета
"Не познаваме човек, който да може да устои на еклерова торта с шоколадов крем"

Необходими Продукти

  • еклери - около 35 готови малки еклерчета
  • блатове - готов какаов
  • сметана - 600 мл, за крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 200 г
  • яйца - 6 жълтъка
  • какао - 2 с.л. натурално
  • нишесте - 1 с.л. размито в малко вода
  • желатин - 1 и 1/2 пакетче
  • есенция - капки ромова
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени
  • кувертюр - 200 г за заливката
  • шоколад - 200 г течен
  • масло - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите крема загрейте в съд на котлона сметаната с прясното млякото и захарта. Разбийте жълтъците с какаото добре и сипете млякото към тях на тънка струйка, като разбърквате. Върнете съда на котлона и бъркайте непрекъснато. Добавете размитото нишесте, есенцията и предварително набъбналия и разтопен желатин. Желатина е добре да добавите след като свалите тенджерата от котлона.

Загрейте 1 ч.ч. захар докато карамелизира и добавете натрошените орехи. Бъркайте до получаване не светъл карамел. Разстелете го върху равна повърхност и след като изстине го натрошете на ситни парченца.

Сложете блата в тава или форма и леко го сиропирайте с малко прясно мляко. Намажете го хубаво с крема, поръсете с карамела с орехи, наредете плътно еклери отгоре и долейте останалия крем. отново поръсете с карамела с орехи и сложете тортата за 3 часа на студено.

След като хубаво стегне наредете еклери за украса отгоре и залейте цялата торта с глазурата, приготвена от предварително разтопените кувертюр, течен шоколад и 1-2 с.л. масло. Поръсете отново с крокана и оставете да стегне за 1-2 часа преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
45
31
20
10
Дай твоята оценка: