Кремка с портокали

Кремка с портокали

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k7k5
Кремка с портокали
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
"Традицията повелява всяко вкусно ястие да завършва с още по-вкусен десерт"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете леко тестото в кръгла форма, така че да е по-голямо от диаметъра на формата, в която ще печете. Намажете тортена форма с падащ ринг с масло.

Сложете тестото, така че да покрие дъното и стените ѝ. С вилица направете няколко бода по дъното, така че при печене да не се надуе.

Сложете хартия за печене отгоре, добавете бобови зърна за тежест и сложете в загрята фурна на 200 градуса за 7 минути до лек златист цвят. Извадете махнете хартията и оставете да се охлади напълно.

Направете крема, като в купа разбиете яйцата със захарта, добавете млякото, брашното и ванилията.

Ароматизирайте със сока на един портокал и изсипете сместа във тефлонова тенджерка или касерола.

Загрейте сместа на котлона и оставете да кипне, сложете маслото и започнете да бъркате непрекъснато до образуване на гъст крем.

Махнете и оставете да се охлади. Изсипете крема във формата.

Оставете крема да стегне, след това махнете ринга и украсете крем питата с парчета портокал, поръсете с пудра захар.

Кремката с портокали е страхотен десерт.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: