Свинско с ориз и зеле

21/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Класическо ястие, чиито аромат ще ви накара да се облизвате "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 312
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета, сложете в тенджера малко зехтин и запържете до златисто от всички страни. Извадете месото в чиния. Нарежете лука и чесъна на дребно, сложете ги в същата мазнина и гответе до омекване.

Нарежете зелето на дребно, стиснете го с ръце и отцедете добре от течността. Добавете го в тенджерата и разбъркайте. Подправете със червен, черен пипер, малко сол ако е необходимо и един дафинов лист.

Измийте ориза в цедка под течаща студена вода, сложете го в тава, добавете месото, подправете със подправките на вкус и сипете сместа със зелето. Разбъркайте, сипете бульона и поставете в загрята фурна на 180 градуса за 50 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар