gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Карамелизирани смокини с ядки

Карамелизирани смокини с ядки

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4502k2k1k5
Карамелизирани смокини с ядки
Снимка: Monika Ivanova
1 / 5
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции5
"Лесен, но неустоим десерт, с който ще впечатлите гостите си."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете сух тефлонов тиган и запечете на него ядките. Нужни са не повече от минута - две и те са готови. Оставете ги в купичка за по-късно.

Използвайте презрели и омекнали смокини, за да са по-сочни и сладки. Режете ги на две или ако са по-малки може и цели и ги слагате в тефлоновия тиган заедно с маслото. Обръщате ги докато придобият лек загар, след което добавяте и меда.

Той ги карамелизира бързо, така че не бива да ги оставяте- наблюдавайте ги, обърнете още веднъж и разтръскайте тигана, така че всичко да полепне по смокините.

Сервирайте, като върху бисквита поставите по една карамелизирана смокиня, в която сте сложили ядка.

В съчетание със сладолед, смокинята, ядката и бисквитата правят една перфектна хапка.

Може да използвате орехи, бадеми, лешници или какъвто вид ядки харесвате.

Карамелизираните смокини с ядки са много сполучлив десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: