gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница със сирене и точени кори

Баница със сирене и точени кори

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9642k8
Баница със сирене и точени кори
Снимка: Христилияна Василева
1 / 3
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Запретвайте ръкавите, защото най-вкусните баници се правят с ръчно точени кори и щипка любов"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малко от прясното мляко се изсипва в купа заедно с маята, захарта и малко брашно. Разбърква се хубаво.

Трябва да стане гъста каша. Оставя се настрани да шупне. След това към тази смес се добавят и останалите изброени продукти за корите.

Замесва се средно меко тесто. Полученото тесто се разделя на пет топки или шест еднакви по големина топки. Всяка топка тесто се помазва с олио се остава за около 20-тина минути. След това всяка топка се разточва върху набрашнена маса.

Топките тесто се разточват на тънки кори. В отделно купа се разбъркват сиренето и яйцата. Всяка кора се поръсва с малко от сместа от яйцата и сиренето. След което се навива на руло.

След като е навита на кора се прехвърля във намаслена предварително тава и се навива на охлюв. Започва се от средата към края.

След като всичките кори са подредени в тавата, баницата се оставя за 15-20 минути.

След което витата баница се пече на 200 градуса до готовност.

Баницата със сирене и точени кори е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: