gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички от парено тесто на Йоли

Банички от парено тесто на Йоли

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9642k8
Банички от парено тесто на Йоли
Снимка: Христилияна Василева
1 / 3
24/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Вкусно предложение с парено тесто, което ще дегустираме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • за пареното тесто
  • вода - 500 мл
  • брашно - 300 грама
  • масло - 125 грама
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • яйца - 4 бр.
  • за плънката
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 200 грама
  • шпек - 200 грама
  • за помазване
  • яйца - 1 бр.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слагат водата, захарта, солта и маслото да кипнат. След като водата заври, се изсипва брашното и се бърка непрекъснато и енергично. Бърка се, докато тестото се отлепи от стените на тенджерата. След което се маха от котлона. След като пареното тесто изстине малко, към него се прибавят едно по едно яйцата.

Бърка се хубаво със ръце. След като тестото се омеси хубаво със яйцата, се изсипва малка част от него върху набрашнен плот. Отгоре върху тестото също поръсете хубаво с брашно, за да можете по-лесно да го разточите. След като сте разточили тестото, се реже на квадрати. В отделна купа се разбива яйцето, заедно с дребно нарязаните кашкавал и шпек.

Отделно се разбива хубаво 1 белтък. С него се помазват краищата на квадратите от пареното тесто. По средата им се слага по малко от плънката с яйцето, шпека и кашкавала. Прегъват се на две и се притискат леко по краищата.

Готовите банички се подреждат в тава застлана с хартия за печене. Отгоре се помазват с разбит жълтък и малко олио. След като са помазани с жълтък се поръсват със сусам или различни семена.

Изпичат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: