Шоколадово-кайсиева торта

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Шоколадово-кайсиева торта
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Ароматна и сочна - идеалната торта за всеки повод и празник"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 1 с.л.
  • за крема
  • шоколад - 200 г течен
  • сметана - 250 мл, разбита
  • сладко - 1/2 бурканче от кайсии
  • какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с 1/3 от захарта.

Жълтъците разбийте с останалата захар. Към тях добавете олиото и разбитите белтъци. Разбъркайте внимателно с шпатула.

Загрейте млякото и в него разтворете какаото. Охладете и го прибавете към сместа.

Разбъркайте и я разделете на две части. Изсипете в две форми (24-26 см) и печете на 180 градуса около 30 минути. Оставете да се охладят.

През това време направете крема. Разбийте сметаната и към нея добавете течния шоколад. Разбъркайте хубаво. В чиния сложете единия блат.

Намажете го със сладкото и изсипете 2/3 от крема. Загладете добре и поставете втория блат.

Всеки блат сиропирате с компот от кайсии. Измажете цялата торта с крем и декорирайте по ваше желание.

Шоколадово-кайсиевата торта е страхотно вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: