Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с 1/3 от захарта.
Жълтъците разбийте с останалата захар. Към тях добавете олиото и разбитите белтъци. Разбъркайте внимателно с шпатула.
Загрейте млякото и в него разтворете какаото. Охладете и го прибавете към сместа.
Разбъркайте и я разделете на две части. Изсипете в две форми (24-26 см) и печете на 180 градуса около 30 минути. Оставете да се охладят.
През това време направете крема. Разбийте сметаната и към нея добавете течния шоколад. Разбъркайте хубаво. В чиния сложете единия блат.
Намажете го със сладкото и изсипете 2/3 от крема. Загладете добре и поставете втория блат.
Всеки блат сиропирате с компот от кайсии. Измажете цялата торта с крем и декорирайте по ваше желание.
Шоколадово-кайсиевата торта е страхотно вкусна.