Телешко руло с кашкавал и бекон
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Солено Руло»Телешко руло с кашкавал и бекон

Телешко руло с кашкавал и бекон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k4k6
Телешко руло с кашкавал и бекон
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
"Сочно телешко руло и зеленчуци - успяхме ли да ви впечатлим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От телешкото оформете две правоъгълни парчета и ги изтънете с чукче. Овкусете със сол, черен пипер и мащерка. Върху тях поръсете нарязаните на кубчета бекон и кашкавал.

Завийте на стегнати рула и ги завържете с конец. Сложете ги в тавичка, поръсете ги олио и налейте около 1 ч.ч вода. Покрийте с фолио и печете на 200 градуса около 1 час и 30 минути или до готовност на месото.

Извадете го от фурната, свалете фолиото и намажете рулата с приготвената смес от пипер, горчица, бира и зехтин.

Върнете във фурната за още 10-15 минути. За гарнитурата овкусете морковите и нарязаните на парчета ябълка и картофи със сол, черен пипер, малко мащерка и зехтин.

Разбъркайте хубаво и ги сложете във фурната на 200 градуса за около 20 минути. Поръсете ги с меда и върнете за още 5 минути.

Нарежете соленото руло на парчета и гарнирайте с глазираните моркови, картофи и ябълки.

Готовото телешкото руло е изключително подходящо за гости.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: