Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Френска селска торта с боровинки

Френска селска торта с боровинки

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Френска селска торта с боровинки11 / 14
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Френската селска торта е чудесен повод да отбележите рождения си ден, дори той да е минал преди няколко месеца"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • захар - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 3 супени лъжици
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 400 г
  • сода - 2 чаени лъжици
  • масло - 50 грама разтопено
  • За крема
  • ванилия - 2 бр.
  • заквасена сметана - 1200 г
  • захар - 12 супени лъжици
  • сладко от боровинки
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете: Яйцата се разбиват с захарта. След като са разбити към тях се прибавят постепенно прясното мляко, меда и содата. Маслото се разтопява и се охлажда. След като маслото е охладено се прибавя и то съм яйцата. Сместа се разбива хубаво.

След това сместа се пресипва в тенджера. Вари се на бавен огън. Вари се около 30 минути при непрекъснато бъркане. Сместа трябва да придобие карамелен цвят. Сместа се отдръпва от котлона.

Докато сместа е още топла към нея се прибавя брашното. Разбърква се с лъжица.

Бърка се докато се получи тесто. Тестото се прехвърля на набрашнен плот. Омесва се още малко. Полученото тесто се разделя на 8 равни части.

Всяка една топка тесто се разточва на много тънък блат. За торта трябват 5 блата. Останалите 3 топки тесто може да използвате за друго или да направите по-висока торта с 8 блата.

След като е разточен блатът слагам върху него ринга за торта и изрязвам. Това го правя, за да станат всички блатове еднакви. След това прехвърлям блата в тава покрита с хартия за печене.

Пече се на загрята фурна на 170-180 градуса за 4-5 минути. Същото се повтаря и с останалите топки тесто.

Приготвяне на крема: В купа се разбиват заквасената сметана, захарта и ванилиите.

След като изпечените блатове са изстинали се мажат с крема и сладкото от боровинки. Сладкото от боровинки може да сложите на всеки блат или през блат. Отгоре поръсваме тортата със смлените орехи. Ореховата торта е готова.

Френската селска торта с боровинки е страхотна, не се съмнявайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

станимира караджова
станимира караджова
Правя я по тази рецепта и винаги става уникална.
09.02.2020 19:55
Veronika Petrovska
Veronika Petrovska
продуктите , които са дадени в рецептата за един блат ли са ? Защото пише " едно яйце ", а по-надолу : разбийте яйцаТА ?
11.12.2019 22:46
Елисавета
Елисавета
Всеки път я правя по тази рецепта и нямам грешка.
28.01.2018 12:36