Вкусни лодки с пресни гъби

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
23/12/2019
"Ароматът на тези лодки ни събуди и сега е време да им се насладим А вие си запишете рецептата и я споделете с близки и приятели "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 669
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава пресявате брашното към него добавяте солта и сухата мая. В купа разбивате яйцето със захарта, млеката и олиото.

Правите кладенче и изсипвате сместа, като бъркате първо с лъжица, след което замесвате със ръце тестото, докато получите хубаво гладко тесто.

Оставете го да втаса поне 30 минути. Разделете го на колкото искате да са големи лодките и разточете всяка част във яйцевидна форма, след което подвийте навътре краищата.

Намажете средата с доматеното пюре и поръсете обилно с всички нарязани продукти. Оставете да втасат малко, след което печете в загрята фурна.

Преди да извадите пидетата окончателно, ги поръсете с настърган кашкавал и отново върнете в печката, за да се запече кашкавалът.

Вкусните лодки с пресни гъби са готови.

Комбинирана иноксова щипка с нож за пица-23%
За вашата зимнина препоръчваме:
Комбинирана иноксова щипка с нож за пица
14.00 лв.
10.78 лв.
Виж ››

Комбинирана щипка с нож за пица - отрязвате перфектното парче пица и го сервирате лесно и бързо без да се разпадне.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар