gotvach.bg»Рецепти»Подправки и Заготовки»Буркани»Универсална зеленчукова подправка

Универсална зеленчукова подправка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Универсална зеленчукова подправка1 / 4
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Опитните домакини винаги държат по няколко бурканчета от тази универсална подправка под ръка, защото с нея всяко ястие става по-вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват и измиват. Нарежете ги на парчета, които да са удобни за мелене. Всички зеленчуци смелете на машинка за месо.

Сложете в дълбока голяма тенджера или чист леген, разбъркайте и добавете солта.

Оставете на хладно за един час. Разбъркайте отново и разпределете в чисти стерилизирани бурканчета.

Затворете с капачките и обърнете с капачката надолу. В продължение на седмица всеки ден обръщайте бурканите.

Бележка: Зеленчуковата подправка няма нужда от стерилизация, голямото количество сол я държи и няма да се развали.

Солта е много, затова, когато ползвате подправката в ястията, пробвайте преди да добавите още сол. Заради солта се слага по половин чаена до една чаена лъжичка на ястие.

В началото сложете по малко и след това регулирайте количеството според вкуса ви.

Добавката е чудесна, затова не се колебайте. Ако ви притеснява количеството сол, намалете го и стерилизирайте за 10 мин.

Универсалната зеленчукова подправка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: