Пиле с броколи и гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Пиле с броколи и гъби1 / 6
24/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Пилешки филенца с броколи и гъбки са чудесна идея за вашата трапеза. Тези филенца са толкова крехки и сочни, че направо се топят в устата."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - пилешки гърди от 1 пиле
  • броколи - 15 - 20 розички
  • лук - 1 малка глава
  • гъби - 8 - 10 броя
  • сметана - 150 - 200 мл готварска
  • прясно мляко - 80 мл
  • пармезан - 50 г или друго сирене
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина - 4 с.л. олио или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на хапки, осолете ги и ги натъркайте с бял и черен пипер. Загрейте малко мазнина и ги запържете, колкото да си сменят цвета.

Извадете пилешкото и в същата мазнина запържете нарязания на полумесеци лук и гъбите на филийки.

Щом поомекнат, върнете пилешкото и добавете розичките броколи. Разбъркайте и щом и те се запържат долейте сметаната и прясното мляко.

Бъркайте и щом сосът се редуцира свалете от котлона. Овкусете със сол при нужда и малко черен и бял пипер. Поръсете с настъргания пармезан и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
531
47
32
21
10
Дай твоята оценка: