gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен шаран с доматен сос

Пържен шаран с доматен сос

Пържен шаран с доматен сос
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ако ще е шаран, да е пържен и с доматен сос - кулинарна поговорка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства от люспите и вътрешностите, махат се перките и главата (нея може да използвате за рибена чорба), нарязва се на шайби по 1. 5 см и се посолява със сол и чер пипер.

Всяка шайба се потапя хубаво във брашно, отупва се от него и се пържи в загрято олио. Пържената риба оставете настрана.

Смелете доматите, в дълбок тиган запържете лука и чесъна, добавете доматите и гответе докато течността се изпари, добавете подправките и свалете от котлона.

Подредете рибата в подходяща тавичка, залейте я с доматения сос и запечете за 10 минути в загрята на 220 градуса фурна.

Пърженият шаран с доматен сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: