Бисквитена торта с шоколад и малини

26/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719875
"Торта, която е по-вкусна и желана от обяснение в любов "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо959
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете крема като в купа разбиете течния шоколад и крема сиренето до еднородна смес, добавете сметаната и разбъркайте с дървена лъжица до получаване на гладък шоколадов крем.

Малините внимателно измийте под течаща вода, като внимавате да не ги скашкате.

Вземете тавичка, в която ще редите тортата, на дъното ѝ сложете две лъжици от крема и разпределете, отгоре наредете един ред бисквити, с лъжица полейте бисквитите с малко кафе, колкото за аромат, но не ги сиропирайте.

Покрийте с част от крема и поръсете с малко смлени орехи. Разпределете крема така че да ви стигне за поне четири реда бисквити.

Сложете нов ред бисквити, редете ги една до друга, полейте пак с кафе, сложете от крема и разпределете половината от малините.

Върху малините следва нов ред бисквити, малко от кафето, крем и поръсвате с орехите. Последния ред е бисквити, малко кафе и останалия крем. Украсете с малини, няколко ягодки за разкош и поръсете с орехи.

Сложете тортата за няколко часа в хладилник. Консумирайте добре охладена.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар