Къри ориз с пържени чушки

26/10/2016
"Гарнитура или постно ястие - изборът е ваш, рецептата - от нас "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо749
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г
  • масло - 120 г
  • къри
  • индийско орехче
  • куркума
  • черен пипер
  • сол
  • чушки - 5 - 6 бр. (червени, зелени, жълти)
  • олио - 1 к.ч.
  • вода - 4 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте ориза под течаща вода до отстраняване на нишестето. Загрейте маслото и добавете ориза. Запържете докато оризът се избистри. Прибавете една ч.ч. топла вода и разбъркайте. Гответе на тих огън.

Бъркайте непрекъснато, докато водата се усвои от ориза. Овкусете с подправките по желание/ кърито е най-много/. Работете така, докато усвоите всичкото количество вода. Ако оризът ви се стори хрупкав, налейте още малко топла вода. Готовия ориз оттеглете от котлона.

Почистете чушките от семенната част и от дръжките. Нарежете ги на лентички и ги запържете в загрятото олио, докато поомекнат. Преди поднасяне гарнирайте ориза с пържените чушки.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар