Млечна баница от моята кухня
Mlečna pita iz moje kuhinje
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна Баница»Млечна баница от моята кухня

Млечна баница от моята кухня

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
Млечна баница от моята кухня
Снимка: marcheva14
1 / 2
27/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
"Колкото домакини, толкова рецепти за млечни баници и всички до една вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Тава за печене - дълбока.

Двете шепи кори се нарязват или накъсват на парчета. Върху тях се поставят бучки масло. Запичат се във фурната до порозовяване, като се разбъркват, за да се изпекат равномерно. Изваждат се.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване с миксер. Добавя се прясното мляко и ванилията. Разбърква се.

Яйчената смес се излива върху изпечените корички. Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато баницата се отдели от стените на тавичката. Охлажда се.

Източник: Моята майка

Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно.

Баницата по-скоро прилича на крем карамел, но с малко кори. Много е вкусна, въпреки че това е по-скоро кухненски десерт, т.е. силно обикновен, но приятен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: