Начин на приготвяне
Сложете водата за тортелините в тенджера на котлона със щипка сол и оставете да кипне. Щом заври, добавете тортелините и варете около 10 минути до готовност.
Количеството на водата спрямо пастата трябва да е литър вода на 100 г паста. Почистете чесъна и нарежете на дребно.
Сложете зехтина и маслото в тиган и загрейте на котлона, добавете чесъна и запържете за няколко секунди, сипете сметаната и млякото, разбъркайте и оставете соса да кипне.
След като заври, гответе няколко минути до изпаряване на течността.
Изцедете тортелините, сложете в сметановия сос топеното сирене, черен пипер и индийско орехче на вкус, разбъркайте докато се разтопи сиренето и сипете тортелините.
Разбъркайте, гответе няколко минути и поръсете с пармезан.
Махнете от котлона и поднесете Тортелините със сметанов сос и сирене, като по желание поръсите с настъргана моцарела.