Свинско с грах и лютика

28/10/2016
"Вкусна селска гозба, която е чест гост на градската ни трапеза "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо413
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • грах - 1 буркан стерилизиран
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 2 бр.
  • лютика - 250 г постна (печени чушки и печени домати)
  • чесън - 4 скилидки
  • чубрица
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, сложете го в дълбока тенджера и го запържете за 7-8 мин, добавете кромида, нарязан на дребно, настъргания морков и чесъна, продължете да пържите още 5-6 мин, добавете постната лютика и червения пипер.

След 2-3 мин добавете граха, налейте вода и добавете подправките, сложете капака на тенджерата и гответе около 30 мин на бавен огън.

Размийте 1 с.л. брашно с малко вода, добавете малко от соса на манджата, разбъркайте и налейте на тънка струя към ястието, оставете за още 2-3 мин на котлона и свалете.

Поръсете с пресен копър и магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар