gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Пилешка дроб сарма със заливка

Пилешка дроб сарма със заливка

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
3931k5389571
Пилешка дроб сарма със заливка
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
28/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
"Ястие в най-добрите традиции на Българската кухня и старите майстори"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете воденичките и сърчицата в подсолена вода, извадете от нея и ги нарежете на дребни парчета. Нарежете кромида на дребно и го запържете в дълбок тиган, добавете дреболиите, след това измития ориз, пържете, докато ориза добие стъклен цвят.

Добавете подправките и преместете ястието в тавичка, налейте 450 мл от бульона, в който сте сварили воденичките и сърчицата.

Запечете ястието, докато водата почти се изпари. В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и брашното, разбъркайте хубаво.

Залейте ястието с млечната смес, и печете още 15 мин, докато хване златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: