Дупчен сладкиш с крем

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
8k
5
24/12/2019
"В сърцето, хладилника и в на масата ни винаги има място за този разкошен дупчен сладкиш с крем"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107 307
  • Преглеждания за месеца1110
  • Преглеждания за седмицата92
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес, добавете олиото на тънка струя и млякото.

Пресейте брашното, какао, ванилия и бакпулвер.

Изсипете яйчената смес при брашното и другите сухи съставки. Разбъркайте до хомогенна еднородна какаова смес.

Намажете тавичка с малко олио и поръсете с брашно, изсипете кексовата смес и сложете във фурната.

Загрейте на 180 градуса и печете сладкиша около 40 мин. до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади.

През това време направете крема, като в купа разбиете жълтъците със захарта до кремообразна смес, добавете брашното и нишестето и разбъркайте много добре до получаване на каша.

Затоплете леко млякото и сипете внимателно при яйцата, разбъркайте. Сипете сместа в тенджерка и сложете на котлона. Загрейте и оставете да кипне, щом заври, ще започне да се сгъстява, трябва енергично и непрекъснато да бъркате до получаване на гъст крем. Изключете котлона, сложете маслото и добавете ванилията. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.

Вземете малка ракиена чашка или малък ринг. С помощта на чашката направете дупки в сладкиша с разстояние една от друга, издълбайте получените дупки и махнете вътрешността им.

Отделените кексови парчета оставете настрана, а дупките запълнете с крема. Останалия крем излейте изцяло върху сладкиша и изравнете. Отделените кексови парчета натрошете върху крема и настържете шоколада.

Оставете сладкиша за няколко часа да се охлади. Дупченият сладкиш с крем е уникален!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Златина Желязкова
Страхотен сладкиш!
0
0