Моята дроб сарма с агнешко месо
Moja sarma sa jagnjećim mesom i dzigericom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Моята дроб сарма с агнешко месо

Моята дроб сарма с агнешко месо

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k9k6
Моята дроб сарма с агнешко месо
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Има дроб сарми, а има и тази неверотяна дроб сарма с агнешко месо, в която ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 350 - 400 г, сварени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 2 - 3 стрък
  • лук - 1 глава
  • гъби - 150 г
  • агнешко месо - 300 г
  • джоджен
  • магданоз
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • за заливката
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете дреболиите на кубчета, а агнешкото накъсайте на парчета.

В тиган налейте олио и запържете нарязания лук. Добавете гъбите и след няколко минути ориза. След като стане прозрачен, добавете пресния лук, дреболиите и месото.

Налейте около 3 ч.ч. вода и прибавете подправките. Оставете малко да поври, а след това изсипете в тавичка за печене. Сложете във фурната на 200 градуса за около 15-20 минути.

След като оризът почти поеме водата, залейте ястието с разбитите яйца, мляко, брашно и щипка сол.

Върнете обратно във фурната за десетина минути.

Извадете, оставете малко да се охлади и сервирайте дроб сармата с лъжица кисело мляко.

Опитайте моята дроб сарма с агнешко месо, ще ви хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: