gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Варено жито с канела

Варено жито с канела

Варено жито с канела
Снимка: Веселина Константинова
1 / 11
29/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Обичан десерт с дъх на канела"

Необходими Продукти

  • жито - 300 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1/2 пакетче
  • лимонова кора
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • галета - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете житото в студена вода за около 2 часа. Измийте го под течаща вода. Сварете го в подходящ съд, докато зрънцата се разпукнат.

Измийте готовото жито отново под течаща вода и го разстелете върху чиста хавлиена кърпа.

Оставете го за 7-8 часа, за да се подсуши.

Сложете житото в подходяща купа, прибавете пудрата захар, галетата, канелата, ваниловата захар и настърганата лимонова кора.

Разбъркайте до хомогенност.

Може да добавите и орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: