Кьопоолу в буркани

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Кьопоолу в буркани1 / 3
14/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Хитро - да затворите салатката за зимата още от сега"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните и чушките, покрийте и задушете за половин час.

Охладете и почистете от дръжките, семките и обелете чушките. Отцедете и минете зеленчуците през месомелачка. Доматите обелете и смелете и тях с месомелачката.

Почистете чесъна и със солта счукайте в хаванче, магданоза измийте и смелете и него.

В тава се слагат патладжаните, доматите, чушките, магданоза и чесъна.

Разбърква се всичко много добре, прехвърля се в тенджера и сместа се загрява до кипване, маха се от котлона и гореща се налива в затоплени стерилизирани буркани.

Затваря се с капачки и бурканите се слагат във вода, стерилизират се след завиране засечете 20 минути, извадете и обърнете с капачката надолу.

Преди консумация подправете кьопоолуто с допълнително сол, олио и чесън на вкус.

Кьопоолуто в буркани е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: