Пържени телешки кюфтета

Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Покана за обяд, която не може да отхвърлите "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо5 144
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г телешка
  • лук - 1 глава кромид
  • магданоз - няколко стръка
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 2 филии
  • прясно мляко - 50 мл
  • черен пипер
  • сода - 1 к.л. бикарбонат
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете каймата за кюфтетата от прясно телешко месо, сложете в купа.

Нарежете магданоза на ситно, махнете корите на две филии хляб и го полейте с млякото, изцедете с ръце и отцедете.

При каймата сложете магданоза, содата, двете яйца, отцедения хляб, сол и черен пипер. Замесете каймата с ръце до съединяване на всички продукти.

Оставете покрита с домакинско фолио в хладилника за няколко часа.

Почистете и нарежете лука на ситно, извадете каймата, добавете лука, размесете отново и оставете каймата за половин час на стайна температура.

Сложете брашното в чиния, оформете малки кюфтета от каймата и оваляйте всяко в брашното.

Изтръскайте излишното брашно, загрейте олио в тиган на котлона и пържете кюфтетата до готовност от двете страни. Извадете и отцедете върху домакинска хартия.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Чудесни се получиха кюфтенцата! Добавих и малко кимион за още разкош :) Благодаря ти, Сия!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв