gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пържени телешки кюфтета

Пържени телешки кюфтета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Пържени телешки кюфтета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
30/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Покана за обяд, която не може да отхвърлите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете каймата за кюфтетата от прясно телешко месо, сложете в купа.

Нарежете магданоза на ситно, махнете корите на две филии хляб и го полейте с млякото, изцедете с ръце и отцедете.

При каймата сложете магданоза, содата, двете яйца, отцедения хляб, сол и черен пипер. Замесете каймата с ръце до съединяване на всички продукти.

Оставете покрита с домакинско фолио в хладилника за няколко часа.

Почистете и нарежете лука на ситно, извадете каймата, добавете лука, размесете отново и оставете каймата за половин час на стайна температура.

Сложете брашното в чиния, оформете малки кюфтета от каймата и оваляйте всяко в брашното.

Изтръскайте излишното брашно, загрейте олио в тиган на котлона и пържете кюфтетата до готовност от двете страни. Извадете и отцедете върху домакинска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: