Свински късчета в гювеч

31/10/2016
"Убедени сме, че гювечът е измислен, за да може свинското да става от вкусно по-вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 658
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г за готвене
  • гювеч - 1 буркан консерва /моркови, грах, чушки, зелен фасул, патладжан, домати/
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • картофи - 3 - 4 бр. средно големи глави
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на дребни късчета. Сварете ги до полуготовност. Извадете ги и прецедете бульона.

В глинен гювеч сложете ситно нарязания лук, обелените и нарязани на кубчета картофи, а отгоре наредете късчетата месо. Овкусете със сол, черен и червен пипер.

Добавете гювеча от буркана и долейте с бульон (покрийте месото и зеленчуците).

Похлупете с капака и сложете гювеча във фурната. Не забравяйте - гювечът се слага в студена фурна, за да не се спука.

Изпечете докато течността изври.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар