Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Соленки със спанак, чубрица и зелен лук

Соленки със спанак, чубрица и зелен лук

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Соленки със спанак, чубрица и зелен лук
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Тези пръчици са идеалното решение за децата, които не обичат зеленийки"

Необходими Продукти

  • бутертесто - лист - 20х20 см
  • спанак - 150 г
  • чубрица - 2 щипки
  • зелен лук - 3 бр. перца
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • сусам - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства и се слага във вряща вода за 2-3 минути. Изцеждате го и го накълцвате на ситно.

Смесвате с лука и чубрицата, сол на вкус и последно добавяте половината от разбитото яйце. Разбърквате хубаво и оставяте настрани.

Бутер тестото разточвате леко и режете на дълги подобни на солети пръчици с ширина около 1 см. Намазваме ги с останалата половина от яйцето и отгоре разнасяме спаначената смес.

Поръсваме със сусам, навиваме на спирали и печем в тава с хартия за печене. Пекат се на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: