Ванилов крем карамел

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k9k6
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Изумителен крем-карамел, който ще ви накара да забравите за всякакви диети"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Към тях налейте млякото и ванилиите. Разтопете захарта за карамела с добавената вода.

След като се карамелизира я разпределете в купички за крем карамел. Прецедете млечната смес и напълнете купичките.

Поставете ги в дълбока тава и ги сложете във фурна.Налейте студена вода, до 2/3 от височината на купичките. Печете крема на 140 градуса около час и половина.

По време на печенето доливайте студена вода или добавяйте кубчета лед, за да не заври водата в тавата.

Оставете крема да изстине в тавата и чак тогава ги преместете в хладилника. По желание сервирайте крема, обърнат върху десертна чинийка.

Ваниловият крем карамел е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка: