Хладилни мекици

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k4k6
Хладилни мекици
Снимка: Добринка Петкова
1 / 9
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции20
"Мекички, които буквално вадите от хладилника и слагате в тигана"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта в купа. Към него прибавете олиото, леко разбитите яйца и маята разтворена в млякото, заедно със захарта. Замесете меко и еластично тесто.

Омаслете хубаво и го поставете в голяма найлонова торбичка. Сложете го в хладилника за една нощ. На сутринта го извадете от плика. Загрейте по-голямо количество мазнина. С намаслени ръце късайте от тестото.

Разтеглете и изпържете в сгорещената мазнина. Оставете мекичките да се отцедят върху кухненска хартия. По желание може да ги поръсите с пудра захар или да ги оставите натурални.

След като извадите тестото от хладилника, не го размесвайте.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: