Ориз по манастирски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
30/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Далеч от светската суета монасите похапват вкусен и ароматен ориз, чиято рецепта споделяме с вас!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 1 голяма червена или зелена
  • маслина - 10 броя черни
  • моркови - 1 брой
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • тиквички - 1 малка
  • гъби - 150 г пресни
  • сол
  • олио
  • магданоз - стръкчета накълцан
  • джоджен - 1 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете ориза в 7 води и го отцедете. Залейте го с вряла вода 1:2 и оставете да ври, докато абсорбира течността.

Отделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните на кубчета моркови и чушка, нарязаните на филии гъби.

Щом омекнат добавете маслините, нарязаната на ситно тиквичка и овкусете с малко сол, а може да добавите и черен пипер на вкус.

Добавете доматеното пюре, а след като зеленчуците омекнат, прибавете ориза и разбъркайте.

Овкусете с подправките и щом оризът е напълно готов, свалете от котлона. Разбъркайте с малко накълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
514
47
33
20
10
Дай твоята оценка: