Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Домашен дюнер с печено свинско

Домашен дюнер с печено свинско

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Домашен дюнер с печено свинско5 / 8
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"След този дюнер никога вече няма да се сетите за онези безвкусни имитации, които предлагат в дюнерджийниците."

Необходими Продукти

  • за месото
  • свински гърди - 500 г без кост
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л пушен
  • червен пипер - 1 к.л лют
  • мащерка
  • зехтин - 3 с.л
  • за дюнера
  • арабски питки - 10 бр. (18 см)
  • домати - 2 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • за соса
  • кисело мляко - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купичка зехтина и всички подправки, разбъркайте. С тази смес натрийте хубаво месото.

Сложете маринованото свинско в тава, сипете малко вода и покрийте с алуминиево фолио. Поставете в загрята фурна на 180 градуса за час, след което махнете фолиото и допечете още 10 минути.

Направете чеснов сос, като почистите чесъна, сложете го в хаванче с малко сол и счукайте. Прехвърлете в купичка, сложете киселото мляко, малко пипер и разбъркайте до хомогенна смес.

Кашкавала настържете, доматите и краставицата почистете и нарежете на тънки резени.

Извадете готовото месо от фурната, сложете върху дървена дъска и с остър нож разрежете на тънки парчета. Загрейте грил тиган или скара, сложете питките и затоплете за няколко секунди от двете им страни.

Напълнете питките, като във всяка сложите от соса, късчета месо, резени домат и краставица, малко кашкавал и полеете отново с малко сос.

Така направете с всички питки. Завийте и поднесете дюнерите топли.

Домашният дюнер с печено свинско е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#329661
Потребител#329661
Питки могат да се закупят от Kaufland, (производство на Аладин). Намират се в сектора до хлябовете. Препоръчвам ги, защото другия вариант е арменският Лаваш, а той изглежда много бял и недопечен.
07.05.2023 01:42
Потребител#165452
Потребител#165452
Една идея ти давам- соса за дюнер го правя като към това количество кисело мляко добавям 2 с.л картофено пюре на прах и 1 ч.л. сусамов тахан. Става неверотен.
15.11.2016 18:17
5
1
1
Покажи всички подкоментари