Празнична пуйка
Holiday Turkey

Празнична пуйка

тинтин
Новак
286832k
Празнична пуйка1 / 2
31/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции10
"И да не забравите да поканите на трапезата и почетния гост - празничната пуйка - без нея няма как да започне празнуването"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме почистената пуйка и я подсушаваме. Разбъркваме каймата със ситно нарязания лук, задушен в маслото и малко вода, хлебните трохи, яйцето и подправките.

С тази смес напълваме пуйката и я зашиваме. Отвсякъде я намазваме с масло, поръсваме със сол и черен пипер и я увиваме в алуминиево фолио. Слагаме я в тава, наливаме вода и я печем 3-4 часа на умерена фурна.

Малко преди края на печенето отстраняваме фолиото. Допичаме пуйката, като я обръщаме от време на време.

Поднасяме пуйката с гарнитура от пържени картофи, задушени моркови и други зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: