gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Чорба от свинско месо и праз лук

Чорба от свинско месо и праз лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Чорба от свинско месо и праз лук1 / 2
01/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ароматна и сгряваща супа, идеална за студените дни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 350 г
  • праз - 3 стръка
  • ориз - 1 к.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • люти чушки - 1 бр. сушена
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • целина - листа от 2 стръка (ситно нарязани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, нарязваме на хапки и запържваме в олиото. Като омекне се прибавя измитият и нарязан ситно праз. Задушаваме няколко минути и наливаме топла вода - 1.5 л.

Като заври прибавяме изчистени и нарязани на ситно моркови, сол, червения пипер, ориза и варим супата приблизително 20 минути .

Прибавяме и нарязаната ситно целина. Варим още до готовност. При необходимост доливаме вода.

Готовата свинска чорба застройваме с разбити кисело мляко и яйце, като внимателно ги прибавяме с непрекъснато разбъркване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: