Розово руло със сметана и парченца ябълки

01/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123466225987
"Вкусна наслада за всички "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта докато станат пухкави и светли - като крем. Внимателно прибавяме към тях нишестето, а после и брашното смесено с бакпулвера. Разбъркваме с шпатула, като внимаваме да не спадне сместа.

Слагаме пакетче ванилия и няколко капки есенция ром. Сипваме тестото в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене и намазана с мазнина. Разстиламе тестото равномерно. Печем в загрята на 180 градуса фурна, като внимаваме да не препичаме. Блатът се изпича бързо.

Белим ябълките, почистваме от семената и нарязваме на кубчета. Слагаме в касерола, смесваме със захар /3 супени лъжици / и наливаме малко вода.

Варим ябълките докато омекнат. Изваждаме от образувалия се сироп (ще използваме сиропа за напояване на блата). Отцеждаме парченцата ябълки.

Сладкарската сметана разбиваме с миксер. Смесваме с отцедените сварени парченца ябълки. Изпечения блат изваждаме от фурната и охлаждаме. Напръскваме с ябълковия сироп.

Намазваме със сметаната и ябълки. Навиваме руло. Нарязваме на парчета по диагонал. Сервираме парченцата руло изправени в чинийка и гарнирани с парченца пресни ябълки.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар