Любовен сладкиш с ябълки и локум

01/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Няма по-вкусен начин да признаете на някого, че го обичате от цялото си сърце "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 067
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • за плънката
  • черен шоколад - 50 г
  • стафиди - 50 г
  • локум - 1 кутия
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • масло - 10 г
  • ванилия - 2 бр.
  • за крема
  • заквасена сметана - 200 г
  • черен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разделят от жълтъците. Разбиват се на сняг. Към тях се добавя захарта и разбиването продължава.

След това добавете жълтъците, олиото, содата (угасена в малко оцет) и накрая брашното с бакпулвера и ванилията. Разбъркайте внимателно с шпатула.

В купичка нарежете локума, шоколада и ябълките(обелени и почистени). Прибавете ги към сместа, добавете стафидите и разбъркайте. Изсипете в тава, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 40 минути. Оставете да се охлади.

В купа сипете сметаната. Към нея добавете разтопения и охладен шоколад. Разбъркайте и намажете сладкиша. Украсете по ваше желание.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар