Телешко с грах, моркови и целина

01/11/2016
"Знаете какво казват за телешкото и целината - перфектната комбинация, отлично допълнена от свеж грах "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 523
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г котлет
  • грах - 1 пакет замразен
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер
  • целина
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете телешкото месо и го нарежете на късчета. Прецедете бульона.

Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Добавете нарязания морков, граха, който преди това сте размразили, и червения пипер.

Разбъркайте. Добавете телешкото месо, овкусете със сол и добавете 7-8 зрънца черен пипер.

Налейте от бульона и оставете ястието да къкри на тих огън.

Когато ястието остане на мазнина, добавете брашното разтворено в малко вода. Сгъстете ястието и отстранете от котлона.

Преди поднасяне поръсете с нарязана целина.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар